Gent voor foodies: Volta

Op het terras van Volta in Gent is het heerlijk genieten in de zomer. Afgeschermd van de ring rond Gent door het Groenevalleipark, net buiten de drukte van het Gentse centrum. Je kan er jezelf even afzonderen om te genieten van een fantastische brunch of diner geserveerd door jong keukengeweldchef Davy De Pourcq.

Davy De Pourcq
Afbeelding: Jong Keukengeweld

Samen met Kookmeisje mocht ik dankzij VisitGent op 6 mei lekker gaan proeven bij deze jonge getallenteerde chef. Zijn keukenfilosofie, koken met groenten en kruiden uit de tuin, sprak me meteen heel erg aan. Ik ben altijd al een tuinmeisje geweest. Toen ik jong was, had ik namelijk thuis mijn eigen stukje tuin waarin ik een verzameling kruiden verzorgde om te gebruiken in de keuken. Mijn kennis van de kruiden was niet bijster groot, maar het gevoel om planten te kunnen verzorgen en ze elke dag te zien groeien vond ik geweldig. Ik hield er ook van om elke dag een blaadje citroenmelisse tussen m’n handen te wrijven, puur voor de zalige geur. Maar terug naar Volta.

Bij aankomst aan het restaurant werden we meteen enorm vriendelijk ontvangen en wegwijs getoond. Het was voor mij als student de eerste keer in zo’n “sjiek” restaurant als dit en ik had ergens een beetje schrik dat het er heel stijf aan toe zou gaan. Die schrik ebde gelukkig al snel weg, de bediening bij Volta deed mij me heel snel op mijn gemak voelen.

Wat we wilden eten? Er was keuze uit een kleine- (28 euro), uitgebreide (48 euro) lunch of à la carte. Wij kozen voor het laatste en gingen voor een aperitief, voor- en hoofdgerecht.

Volta-2

Volta-4Volta-3
Volta-12Volta-13Volta-14Volta-9


ALGEMENE BEOORDELING


Personeel

Oprecht vriendelijk, niet stijf en met een knipoog.

Sfeer

Relaxed

Tempo van de gerechten

Perfect

Gerechten

Fris, origineel, smaakvol, verrassend


Volta-10

Met dank aan VisitGent.

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.