Herinner je je vorig weekend nog? Dat weekend met een stralende zon, zacht briesje en een temperatuur tot bijna 30°C? Wel, dat weekend heb ik samen met mijn Nederlandse blogcollega van Kookmeisje een fantastische culinaire trip gemaakt naar Gent en Antwerpen. Twee steden waar ik gewoond heb tijdens mijn studietijd. Maar na de laatste vier jaar in Antwerpen te hebben gewoond, was mijn culinaire kennis van Gent ver te zoeken… Dankzij Visit Gent kreeg ik de mogelijkheid om die kennis op te frissen door mijn oude geliefde stad te herontdekken op culinair vlak.
GENTSE SPECIALITEITEN
Vraag aan een échte Gentenaar wat de specialiteiten van zijn stad zijn, en hij zal je er je zo’n vijftal kunnen opsommen. Toch heeft deze prachtige oude stad veel meer culinairs te bieden dan waar je in eerste instantie aan zou denken. Ik som graag enkele topproducten voor je op die je tijdens een citytrip naar Gent zeker moet gaan proeven:watch full movie Spider-Man: Homecoming online
- Cuberdons – kegelvormige paarse snoepjes met een zachte frambozenkern
- Muilentrekkers – hele zure ronde snoepjes
- Tierenteyn mosterd
- Sneeuwballen – vanillecrème met fondantchocolade (sinds 2009 erkend als streekproduct)
- Gentse mokken – ronde koekjes met anijssmaak
- Roomer – aperitiefdrank op basis van vlierbloesem
- Gentse waterzooi – maaltijdsoep met aardappelen, groenten, vis of kip
- Gruut bier – gebrouwen met kruiden
- Mastel – rond sandwichachtig broodje met kaneel
Wil je meer weten over deze specialiteiten en waar je ze kan kopen? Kijk dan hier voor meer informatie.




Speciaal voor jou deze kaart met de lekkerste adresjes in Gent. Je vindt de zaakjes met Gentse specialiteiten met een gele stip op de kaart.
liefs,
Silvy
2 Comments
Ik denk toch meteen aan neuzekes als ik denk aan Gentse specialiteiten. En die vind ik ook de lekkerste. 😉
Bestaat deze site ook in het engels?