Gent voor foodies: Gentse specialiteiten

Herinner je je vorig weekend nog? Dat weekend met een stralende zon, zacht briesje en een temperatuur tot bijna 30°C? Wel, dat weekend heb ik samen met mijn Nederlandse blogcollega van Kookmeisje een fantastische culinaire trip gemaakt naar Gent en Antwerpen. Twee steden waar ik gewoond heb tijdens mijn studietijd. Maar na de laatste vier jaar in Antwerpen te hebben gewoond, was mijn culinaire kennis van Gent ver te zoeken… Dankzij Visit Gent kreeg ik de mogelijkheid om die kennis op te frissen door mijn oude geliefde stad te herontdekken op culinair vlak. 

GENTSE SPECIALITEITEN

Vraag aan een échte Gentenaar wat de specialiteiten van zijn stad zijn, en hij zal je er je zo’n vijftal kunnen opsommen. Toch heeft deze prachtige oude stad veel meer culinairs te bieden dan waar je in eerste instantie aan zou denken.  Ik som graag enkele topproducten voor je op die je tijdens een citytrip naar Gent zeker moet gaan proeven:watch full movie Spider-Man: Homecoming online

  • Cuberdons – kegelvormige paarse snoepjes met een zachte frambozenkern
  • Muilentrekkers – hele zure ronde snoepjes
  • Tierenteyn mosterd
  • Sneeuwballen – vanillecrème met fondantchocolade (sinds 2009 erkend als streekproduct)
  • Gentse mokken – ronde koekjes met anijssmaak
  • Roomer – aperitiefdrank op basis van vlierbloesem
  • Gentse waterzooi – maaltijdsoep met aardappelen, groenten, vis of kip
  • Gruut bier – gebrouwen met kruiden
  • Mastel – rond sandwichachtig broodje met kaneel

Wil je meer weten over deze specialiteiten en waar je ze kan kopen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Gent for foodies
Cuberdons van Carl Demeestere – Deze en de kraam naast hem verkopen allebei cuberdons op de Groentenmarkt in Gent. De twee kramen leven op voet van oorlog en beweren allebei dat zij de échte Gentse cuberdons verkopen. Wie er gelijk heeft? Geen idee… Maar ik koop mijn cuberdons het liefst in snoepwinkel Temmermans!
Gent for foodies
Confiserie Temmermans (Kraanlei 79, Gent) was helaas dicht op de dag dat wij in Gent waren. Dit winkeltje verkoopt typisch Gents snoepgoed zoals cuberdons, muilentrekkers, mokken en nog heel veel meer.
Gent for foodies
Tierenteyn-Verlent, een familiebedrijf dat al sinds 1790 mosterd produceert. Stap dit charmante winkeltje binnen en koop er de heerlijk, scherpe Gentse mosterd, Belgische pickles, kruiden, azijnen en andere Gentse streekproducten. Als het niet te druk is geven de uitbaters je graag een extra woordje uitleg over hun producten. 
confiserie Larmuseau
Sneeuwballen van confiserie Larmuseau. De sneeuwballen zijn verkrijgbaar van september tot maart, helaas konden wij er dus geen proeven of fotograferen. Je kan ze in verscheidene delicatessezaakjes in Gent verkrijgen, of bij de bron: in de winkel van Tanguy Serraes.  (afbeelding van destandaard.be)

Speciaal voor jou deze kaart met de lekkerste adresjes in Gent. Je vindt de zaakjes met Gentse specialiteiten met een gele stip op de kaart. 

liefs,

Silvy

Misschien vind je dit ook leuk?

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.