Reisverslag: Koh Phi Phi, Railay beach en de foodmarket van Krabi

Na Zuid-Oost Thailand aan de Golf van Thailand, was ik  erg nieuwsgierig naar het Westen dat aan de Andaman zee ligt. De bekendste travelhubs in deze streek zijn Phuket, Krabi, Koh Phi Phi, Koh Samet, Koh Lanta en Koh Lipe. Zelf heb ik ervoor gekozen om Phuket te skippen omdat het blijkbaar tegenwoordig TE toeristisch en luxueus is geworden. Ik heb me beperkt tot Koh Phi Phi, Railay beach en Krabi waar ik op de meest geweldige foodmarkets ben gestoten!

Krabi

KRABI

Krabi is hét paradijs voor foodies. Dit kleine stadje aan het water dat eigenlijk een doorstroomluik is naar o.a. Koh Phi Phi is een ruwe diamant in het landschap. Het wordt omgeven door prachtige rotsformaties langs de kust, beboste bergen en prachtige witte stranden in haar directe omgeving. Het stadje zelf is erg klein er valt behalve de Tiger Cave Tempel (die weinig met tijgers te maken heeft maar vooral wel met veel trappen naar omhoog) weinig in het centrum zelf te zien. Maar dat is buiten het fantastisch lekkere eten gerekend. In Krabi zijn er namelijk elke avond verschillende food nightmarkets waar je het meest uiteenlopende street food kan uitproberen. In tegenstelling tot sommige kraampjes in Bangkok zag het eten er hier echt allemaal heel vers uit, vooral de vis en schaaldieren!

Krabi juli-2
drakentrap aan Wat Kaew Korawaram
Krabi juli-29
gegrilde inktvis op de barbecue
Krabi juli-39
gegrilde gigamosselen op de barbecue
Krabi juli
krab en groene mosselen
Krabi juli-34
dagverse sushi voor 0,25 euro per stuk

RAILAY BEACH

Naar het Railay Beach ga je vooral om te genieten. Je kan er mooie wandeltochten maken, grotten bezoeken, avontuurlijke klimtochten maken naar enkele viewpoints, rotsen beklimmen, zonnen op een prachtig strand omgeven door mooie rotsformaties, springen in de golven of gewoon lekker genieten van een Thaise massage. Behalve het muurklimmen kan ik alle andere activiteiten van mijn lijstje schrappen. Ik was er 1 dag en vond het echt vreselijk jammer dat ik niet langer kon blijven. Railay is gewoon geweldig mooi en relaxed.

Krabi juli-7
aankomst bij Railay beach

 

Krabi juli-12
Railay Beach
Krabi juli-19
viewpoint Railay Beach
Krabi juli-25
beachtime!

KOH PHI PHI

Heb je ooit die film “The Beach” gezien met Leonardo Di Caprio? Ik ook niet 🙂 maar blijkbaar zijn heel wat scènes uit die film opgenomen in Thailand op de Phi Phi eilanden. En meer specifiek in Mango Bay, een van de mooiste stranden van Thailand. Of dit waar was moest ik natuurlijk met mijn eigen ogen testen. Samen met een groep vrienden regelden we daarom een zonsopgangtoer om te gaan snorkelen rond het eiland. Oordeel vooral zelf 🙂

Koh Phi Phi juli-2
6u ‘s ochtends en heel Koh Phi Phi was nog rustig
Koh Phi Phi juli-13
zonsopgang achter Mango Bay
Koh Phi Phi juli-7
Mango Beach
Koh Phi Phi juli-16
snorkelen 🙂
Koh Phi Phi juli-19
aapjes voeren op Monkey Beach
Koh Phi Phi juli-37
met de kajak rond Koh Phi Phi om parelwitte stranden te ontdekken

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.