Zuid-Oost Thailand: zon, zee, strand en feest

Geen food-related post deze keer maar wel een klein verslag over mijn reis in het Zuid-Oosten van Thailand. – Na mijn bezoek aan de floating market in Amphawa was het tijd om door te reizen naar het zuiden van Thailand, met haar prachtige eilanden. Ik was nog nooit eerder op vakantie geweest naar een paradijselijke bestemming. De bestemming die daar misschien nog het meest bij in de buurt kwam was Kroatië, met haar prachtige Dalmatische kust.

ZO thailand

ZOALS EEN ECHTE BACKPACKER

Vanuit Amphawa namen we een tucktuck naar het dichtstbijzijnde station waar we op de trein sprongen voor een 8 uur durende rit omlaag door de “slurf” van Thailand. Het was een lokale dagtrein, lekker goedkoop en een hele belevenis. De hele rit lang kon ik uit het raam kijken naar de passerende jungle, akkers en de prachtige bergen langs de grens met Myanmar. Wanneer het regende voelde je de druppels door het open raaam op je gezicht vallen, wat heerlijk verfrissend was. En om het halfuur kwam er wel een Thaise dame of man rond met fris drinken, snacks en zelfs hele avondmaaltijden. Ik voelde me tijdens deze rit voor het eerst een echte backpacker. 🙂

Koh Thao juni-2

Koh Thao juni-7

Koh Thao juni-6

KOH THAO

Aangekomen in Chumpon om 21u00, een klein stadje langs de kust, sprongen we op de nachtboot naar Koh Thao. Een klein eiland zo’n 80km voor de kust dat bekendstaat als “het duikparadijs” van Thailand. Als je ooit van plan bent om je duikcertificaat te halen, doe het daar. Het is er heel goedkoop en er zijn vele professionele duikclubs. Zelf ben ik niet zo’n waterrat… een halfuurtje snorkelen is voor mij  al een ware angstoverwinning. Ik heb namelijk heel veel schrik in het open water. Niet van de golven of stromingen, wel van alle diertjes die er leven. Op Koh Thao heb ik mezelf wel verplicht om heel even, 30 min te snorkelen in het bijzijn van mijn reisgenoot. Het was prachtig 🙂 maar ik was even blij toen ik weer veilig in ons bootje zat. Snorkelen op Koh Thao is trouwens spotgoedkoop. We huurden een bootje voor 6,5 euro (voor 2 personen samen) en het snorkelmateriaal was 1,30 euro per persoon. Voor het geld moet je het dus zeker niet laten! Je kan ook met een groepsboot rond het eiland gaan varen en dan nemen ze je mee naar alle mooiste plekjes waar je kan gaan duiken of snorkelen.

Ik heb ook echt genoten van de natuur op het eiland en de relaxete sfeer die er hing in Hua Hin bay, de top snorkellocatie helemaal aan de andere kant van het eiland waar ons hotel was. Het is een eindje lopen van het drukke centrum en je moet helemaal over de berg (waar ik niet bij had stilgestaan toen ik het hotel boekte). Een tocht die je eigenlijk liever niet dagelijks te voet wil doen, geloof me. 😀

Koh Thao juni-10

Koh Thao juni-12

Koh Thao juni-13

Koh Thao juni-14

Koh Thao juni-16

KOH PANGHAN

Na de rust en stilte op Koh Thao was het tijd om ook het nachtleven van Thailand een keer te ervaren. Ik ben niet meer het partybeest dat ik vroeger was, maar zo nu en dan met de juiste mensen vind ik het ook nog wel eens fijn om volledig uit de bol te gaan.

Koh Panghan is het eiland waar maandelijks de Full Moon Party georganiseerd wordt. Een avond waarop het eiland overspoeld wordt door toeristen die komen feesten op het strand met internationale DJ’s, vuurdansers, acrobaten, … je kan het zo gek niet bedenken. De plaatselijke bevolking had al snel door dat er met dit feest veel poen te rapen valt dus ze organiseren nu de hele maand door verschillende soorten “moon party’s”. Ik was toevallig op het eiland tijdens de Half Moon Party, een gek feest in de jungle op een berg in het midden van het eiland. Normaal was ik niet van plan om te gaan, maar de meiden in het hostel overtuigden me dat het een “once in a lifetime’ ding was. En ze hadden natuurlijk gelijk. 🙂

13570264_10154245859841904_988800329_o

13580601_980994782019442_7893991086278429360_o

DE ULTIEME VRIJHEID OM JEZELF TE ZIJN

Op Koh Panghan kan je natuurlijk véél meer doen dan alleen maar feesten. Al heb ik er niet echt de tijd voor genomen om het eiland goed te verkennen. 🙂 Shame on me, I know. Ik geef eerlijk toe dat ik de eerste twee weken van mijn reis eigenlijk nog een beetje zoekende was naar hoe ik precies moest backpacken en waar mijn prioriteiten lagen tijdens het reizen. Ik moest nog wennen aan het idee dat de keuzes die ik maak  tijdens mijn reis volledig de mijne mogen zijn. Ik hoef geen rekening te houden met anderen en ik mag volledig doen waar ik zelf zin in heb. Da’s een hoop vrijheid die in het begin van mijn reis redelijk ongemakkelijk aanvoelde. We zijn namelijk allemaal opgevoed in een cultuur waarin je leert rekening houden met anderen en met de verwachtingen die mensen van je hebben.

Deze reis heb ik echt geleerd dat ik mijn eigen dromen en wensen moet nastreven. Dat het oké is om een mening te hebben of bepaalde ideeën en dat echt niet iedereen de “flow” volgt en dat dat ook helemaal niet hoeft. 🙂 Het is gewoon helemaal oké om mezelf te zijn.

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.