Boektip: Heerlijk Antwerpen

Ok, ik ga meteen met de deur in huis vallen in deze blogpost. Als er één boek is dat je dit jaar écht moet gaan halen is het wel Heerlijk Antwerpen” van het foodcollectief Alle Dagen Honger. Het is een boek met alle geweldige zaakjes in en rond Antwerpen waar je echt geweest moet zijn. 

Heerlijk Antwerpen – Alle dagen honger 

Ik volg Alle Dagen Honger al een tijdje, zo op een afstand op Facebook en via hun blog. Ze zijn namelijk ook het duo/trio achter het boek “Helden van het echte eten” en het interessante foodfestival “Krachtvoer” waar je niet enkel naartoe gaat om te eten, maar vooral om te leren nadenken over het eten op je bord, hoe het gemaakt wordt en waar het vandaag komt. Ook wanneer je door hun nieuwste boek bladert valt op dat de dames vooral authentieke zaken oplijsten, gerund door mensen met kennis en passie voor eten. 

Behalve de geweldige adresjes in dit boek, vindt ik ook de manier waarop het opgedeeld is heel fijn. Elk hoofdstuk is een van de buurten van Antwerpen. En helemaal achteraan vind je een register terug op categorie. Heel makkelijk om snel je ideale culinaire adresje terug te vinden! Zelfs voor een foodsnob als mezelf die al heel wat leuke zaakjes kent in Antwerpen was ik blij verrast om er een heleboel nieuwe te kunnen toevoegen aan mijn lijstje van must-visits. 🙂

Ontdek culinair Berchem!

Niet zomaar het zoveelste lijstjesboekje

Ja natuurlijk vind je in dit boek alle leuke lunchadresjes die je wil kennen voor wanneer je met je vriendinnen/moeder of schoonzus op stap gaat in Antwerpen. Maar er staat stiekem zoveel meer in dit kleine boekje. Van een wildpluktuin tot koffiebars en boerenmarkten, geweldige exotische supermarkten en speciaalzaken. Ik geef je graag meteen enkele leuke tips uit het boek mee die Antwerpen de meest heerlijke stad maken 🙂

Wist je dat … Je elke maand, vanaf de lente tot de herfst, verse lokale producten kan kopen op de lokale boerenmarkt van Antwerpen, MARTA genaamd? Elke eerste zaterdag van de maand kan je aan het Kattendijkdok terecht voor verse, lokale producten.

Wist je dat … Er behalve De Koninck nog meer bier wordt gebrouwen door de Antwerpenaren? Maak kennis met Cabardouche en Wapper in café Zeezicht, de Beerlovers’ Bar, Café Mombasa, Het Been of September Lokaal.

Wist je dat… Er wel degelijk zoiets bestaat als kwaliteitsvolle pita? Zelfs om 4u ‘s nachts kan je bij Finjan op Het Zuid je guilty pleasure gaan halen zonder je echt guilty te voelen. Bij Finjan zijn alle gerechten op de kaart namelijk huisgemaakt!

Wist je dat… Er zoiets bestaat als goed Brits eten in Antwerpen. Vlak aan Berchem station vind je Sail & Anchor terug van Michael Yates, voormalige souschef van Sergio Herman!

Wist je dat… Er in Antwerpen nog een heuse melkboerin rondrijdt? De Melkauto verkoopt rauwe koemelk, ongewassen boerenboter, karne-, geiten-, buffel- en schapenmelk.

Sail & Anchor - culitip in Berchem

Voor meer culinaire adresjes… only one place to be: Antwerpen 🙂

Silvy

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.