Review: Vivid matcha green tea

Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar nieuwe of speciale drankjes in de supermarkt. Ik kan de drang dan moeilijk weerstaan om ze mee te nemen, zeker aangezien ze voor één drankje meestal goedkoop zijn. Eigenlijk zijn die speciale drankjes natuurlijk superduur! Da vind ik natuurlijk ook. Als je ze voor je hele familie moet kopen rij je natuurlijk beter naar de Aldi, Lidl of Colruyt. Maar om jezelf af en toe te verwennen, kan het wel, vind ik 😉

Wat is matcha? Waarom is het goed voor je? En hoe smaakt de inhoud van dit mooie brik? Lees hieronder verder.
Vivid matcha

 

Vivid matcha-2

Wat is matcha?

Matcha is een vorm van groene thee, vermalen tot poedervorm. Om matcha thee te maken wordt het poeder met warm water (tussen de 70 en 80°C) of koud water vermengd tot een schuimend drankje. De hele bereiding van matcha is een ritueel in Japan, hoe je hem perfect maakt kan je hier lezen.

Van verre oorsprong is verpulverde thee Chinees. Thee werd eerst gestoomd en daarna gedroogd, verpulverd en in blokjes gedrukt om het makkelijk te kunnen transporteren. De trend werd naar Japan overgebracht door de monnik Esai waarna de Japanse monniken de matcha thee in de 12e eeuw verder zijn gaan ontwikkelen en produceren. (bron)

Waarom is het goed voor je?

We wisten al dat groene thee gezond was, maar matcha thee overtreft dit met grote voorsprong. 1 kopje matcha thee zou namelijk staan voor 10 koppen groene thee, alstemblief!

  • het werkt kankerbestrijdend
  • het boost je metabolisme
  • het zit boordevol antioxidanten
  • het is goed voor je huid
  • het houdt je wakker en alert (bevat 70mg caffeïne per kop)
  • het helpt je om je beter te concentreren
  • het vermindert je stressgevoel

(bron)

vivid
Hoe smaakt Vivid matcha? 

Vivid matcha lime, ginger & honey is een verfrissend drankje met groene theesmaak. Het is vooral erg lekker als je het gekoeld drinkt, eventueel afgwerkt met wat verse munt. Het heeft een iets vollere textuur, zoals een fruitsap en je proeft goed de drie smaken die erin verwerkt zijn: limoen, gember en honing. Een klein minpuntje, je proeft dat matcha niet van hoge kwaliteit is. Maar natuurijk, het is en blijft een supermarktproduct dus daar gaan we nu niet over lopen zeuren. Ik ben helemaal fan van dit product en ik ga er sowieso deze zomer wat brikjes van leegdrinken!

Tone-of-voice_1

Over Vivid

Het merk komt uit Groot-Brittanië en  won de Innovation Challenge Gold award in 2013. Het merk omschrijft zichzelf als de pionier van de “matcha movement” en wil met haar drankjes het drinken van matcha thee tot bij het gewone volk brengen met voorgemixte (fruit) varianten.

Conclusie: Als je op zoek bent naar een goedkoop en lekker matchadrankje is dit echt wat je moet hebben.

**Ik kocht deze matcha drink zelf in de winkel en was dus door niemand verplicht om erover te schrijven.**

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.