3 manieren om harde suiker weer zacht te maken

Je kent volgende situatie wel… je wil een taart/cake bakken, haalt de suiker uit de kast en merkt dat deze is vastgekoekt to een grote klomp suiker. Wanneer je er met een mes in tekeer gaat, kan je waarschijnlijk wel enkele korrels losslagen, maar de kans is groter dat je met deze actie jezelf een ferme snee toebrengt.

Hoe donkerder je suiker, hoe meer vocht deze bevat en hoe sneller deze dus kan gaan uitdrogen en samenklompen. Het is dus belangrijk om de vochtbalans in je suikerpot op peil te houden. Bewaar je suiker daarom in een goed afgesloten pot. Is hij toch nog hard geworden, dan heb ik hieronder 3 manieren om harde, uitgedroogde suiker weer zacht te maken en zacht te houden!

Hoe begin je eraan?

Manier 1: de trage manier: marshmellows toevoegen

Stop enkele marshmellows bij in de pot en laat deze met afgesloten deksel twee dagen staan.watch full Before I Fall 2017 movie online

 

 

 

 

 

Manier 2: de iets minder trage manier: de vochtige doek

Dek je pot suiker af met een vochtige doek en laat deze een halve tot een hele dag staan. Afhankelijk van hoeveel suiker er in je pot zit. Het vocht in de doek gaat subtiel worden opgenomen door de suiker waardoor deze opnieuw zacht wordt.

 

 

 

 

 

Manier 3: de snelle manier: in de microgolf

Leg twee blaadjes vochtig keukenpapier over je suikerpot. (Belangrijk is dat je suikerpot in de microgolf mag, anders moet je de suiker even in een microgolfbestendige kom doen.) Zet de suikerpot met het keukenpapier zo’n 30sec in de microgolf. De stoom van het vocht uit het keukenpapier gaat er, net zoals bij de vochtige doek hierboven voor zorgen dat je de suiker opnieuw los wordt.

 

 

 

 

Hoe hou ik nu mijn suiker zacht?

Het is sowieso standaard een goed idee om enkele marshmellows in je suikerpot te bewaren. Met een stuk vers wit brood bereik je hetzelfde effect, maar wanneer dit gaat kruimelen in je pot … welja. Dat wil je natuurlijk niet. Probeer ook je suiker zo min mogelijk bloot te stellen aan lucht om je suiker zo lang mogelijk goed te houden. 🙂

Succes!

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.