Arabian Food Lovers met Nadia Zerouali

De Arabische keuken is er eentje die mij minder bekend is. Ik ben dan wel vorig jaar een keer naar Marokko geweest, ik had niet het gevoel dat ik daar de echte smaakvolle Arabische keuken heb leren kennen. De toeristenrestaurants serveerden voornamelijk smaakloze groentenbrijen waarvan je darmen last kregen. Mijn fantasieën om Ottolenghi-achtige gerechten voor mijn neus gepresenteerd te zien vielen dus al snel in het water.

De Arabische keuken is blijkbaar niet eenduidig te omschrijven als Ottolenghi-achtig. Hij bestaat namelijk uit een mengelmoes van verschillende keukens. Er zijn er misschien wel meer dan dat wij in Europa hebben! Van Marokko tot Tunesië, Egypte, Israël, Libanon of Qatar. We scheren het meestal al snel over dezelfde kam, maar als ik Nadia moet geloven zit er een gigantisch verschil tussen de verschillende soorten gerechten die een doorsnee gezin in al deze landen op tafel zet. En dan maken we nog geen onderscheid tussen de verschillende religies binnen deze landen; Joden, Christenen en Moslims, die ook nog eens hun eigen eetgewonten hebben!

Veel tijd om in te gaan op al deze culturele verschillen was er natuurlijk niet, maar Nadia vond het wel belangrijk dat we enkele basissmaken en -ingrediënten leerden kennen die in deze regio algemeen gebruik werden in de keuken. Ze maakte voor ons daarom twee gerechten met een reeks ingrediënten die op de nieuwe website Arab Food Lovers te koop zijn: een tomaten couscoussoup en een pilaf van vogeltongpasta met kalfsvlees.

Heeerrrrrrlijk! En supersimpel!

Arab Food Lovers box-15

Arab Food Lovers box-16Arab Food Lovers box-18Nadia wilde ons tonen dat echt iedereen heel eenvoudig Arabische gerechten thuis kan klaarmaken. Je moet gewoon de juiste en kwalitatieve ingrediënten hebben. Is dat niet altijd zo? Ja duh! Maar voor de Arabische keuken is dat wel altijd al wat lastig geweest. De kleine Turkse winkels hebben namelijk niet altijd de meest kwalitatieve producten in huis, maar wel deze die voor hen het meeste opbrengen. Net daar wil Arab Food Lovers de oplossing voor zijn, kwalitatieve producten naar ieders budget. En zo is de cirkel van mijn verhaal een beetje rond.

Ik kreeg na het evenement ook een prachtige Arabische doos mee naar huis vol typisch Arabische producten. Ze zullen helaas wel even in de kast blijven staat aangezien mijn reis naar Thailand voor de deur staat. Maar verwacht je zeker nog maar aan wat Arabische foodposts aan het einde van de zomer!

Arab Food Lovers box-2 Arab Food Lovers box-3Arab Food Lovers box-5Arab Food Lovers box-6Arab Food Lovers box-7Arab Food Lovers box-9Arab Food Lovers box-10Arab Food Lovers box-11Arab Food Lovers box-12Arab Food Lovers box-13Arab Food Lovers box-14

Arab Food Lovers box-17

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.