Mijn kookboeken: Silvy

Wie doet het niet? In de boekenkast van een ander neuzen! Ik ben zelf altijd heel nieuwschierig naar welke pareltjes van boeken mijn vrienden en vriendinnen in hun kast hebben staan. Waar halen zij hun kookinspiratie? En welke keukens interesseren hen?  Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat ik hen, dankzij hun kookboeken ook beter leer kennen. Eten maakt namelijk zo’n groot deel uit van ons leven, het kan niet anders, en ik geloof niet anders, dat het eten dat we kiezen te eten en koken ook een grote invloed heeft op wie we zijn.

Kookboeken zijn echt fantastisch dingen, al moet ik toegeven dat ik zelden een recept uit een kookboek maak.. Ik hou er gewoon van door de boeken te bladeren, te genieten van de mooie recepten en inspiratie op te doen voor eigen creaties. Ik hou ervan om het boek in m’n handen te hebben, de dikke kaft te voelen en met m’n vingers over de pagina’s te gaan. Vergelijk het gerust met de papieren krant lezen. Het is oldkool, maar het heeft charme, het voelt goed.

Zelf ben ik het meeste fan van kookboeken waarin één type gerecht of één ingrediënt centraal staat. Neem nu een heel boek over het maken van limonade’s. Of een kookboek met alleen maar groenten, de hoofdstukken gesorteerd per groente.

Ik gun jullie graag een blik in mijn boekenkast 🙂

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.